Dogodki in novice

Dogodki

Življenje Gimnazije Vič sestavlja množica dogodkov: drobnih in takih, kjer sodelujejo dijaki, učitelji in drugi strokovnjaki iz cele Slovenije in drugih držav. V tej rubriki jih želimo predstaviti tudi vam. Dogodke lahko tudi razvrstite po času ali po abecedi s klikom na gumba desno spodaj.

– A –

ACSL 2019

Ekipa Gimnazije Vič, ki so jo sestavljali Bor Grošelj Simić, Jakob Schrader in Patrik Žnidaršič, je na finalu (All-Star) tekmovanja ACSL (American Computer Science League) v kategoriji »Intermediate 3« osvojila odlično tretje mesto. Dijake sta na poti spremljala mentor Jure Slak in Andrej Smrdu.

slika0 slika1
Nadaljuj branje »

Angleški knjižni klub: noč čarovnic 2019

Tudi letos je angleški knjižni klub organiziral različne dejavnosti ob bližajoči se noči čarovnic. Dejavnosti so vključevale izbor in priporočila za branje knjig s tovrstno tematiko, predavanja na temo noči čarovnic, kreativne delavnice ter osrednji dogodek, ki je potekal v četrtek, 24. oktobra 2019.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

– D –

– F –

Florida 2019

Med zimskimi počitnicami, od 23. februarja do 3. marca 2019, je potekala ekskurzija na Florido, kjer smo dijaki preživeli nepozaben teden.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

– G –

GrinVič

19. aprila 2019 smo imeli zanimivo predavanje študentk veterinarske fakultete Invazivne tujerodne vrste v Sloveniji.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

– M –

Mednarodni srednješolski haiku natečaj 2019

V času od 5. do 7. aprila 2019 se je skupina desetih dijakov in treh mentorjev udeležila podelitve priznanj najboljšim dijakom, ki so tekmovali na področju pisanja haikujev v angleščini. Zaključna prireditev je potekala v Budimpešti, v organizaciji Közgazdasági Politechnikum, ki je bila letos šola gostiteljica.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

MiniMUN 2019

V petek 4. 10. 2019 so dijaki UNESCO kluba tretjič organizirali simulacijo konference Organizacije združenih narodov MiniMUN 2019 (Model United Nations). Konferenco so obiskali dijaki iz cele Slovenije, od Ljutomera do Ptuja, Maribora, Kranja, Ljubljane pa vse do Kopra.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

– N –

– O –

Obisk iz Estonije

17. oktobra 2019 smo na šoli gostili delegacijo 30 ravnateljev iz Estonije, ki so se želeli natančneje seznaniti s slovenskim šolskim sistemom in s trenutno aktualnimi izzivi, s katerimi se sooča šolstvo pri nas.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

– P –

Predavanje o morskih sesalcih severnih morij

V torek, 22.10. 2019, je naša bivša dijakinja Alenka Škvarč, sedaj študentka na Oddelku za biologijo na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, dijakom izbirnega predmeta biologija v 3. letniku, predstavila svojo izkušnjo z dvomesečne delovne prakse na Islandiji.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

– S –

Svetovna noč knjige 2019

25. aprila 2019 smo na Gimnaziji Vič obeležili svetovno noč knjige. Člani angleškega knjižnega kluba in angleške promocijske skupine so skupaj z mentorjema pripravili kulturni dogodek, ki so se ga poleg dijakov Gimnazije Vič udeležili tudi učenci in mentorji šestih osnovnih šol.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

– Š –

– T –

– U –

Univerzitetni programerski maraton 2019

V soboto, 12. oktobra 2019, je na Fakulteti za računalništvo in informatiko potekalo finalno kolo tekmovanja Univerzitetni programerski maraton 2019, na katerem so med študenti vseh treh slovenskih univerz zablesteli tudi naši dijaki.

Nadaljuj branje »

– Z –

Če želiš več dogodkov, pojdi v arhiv.