Dogodki in novice

Green STEM v Zagrebu

V tednu od 6. 11. do 10. 11. 2023 je v sklopu projekta Green STEM v Zagrebu potekal teden mobilnosti, ki ga je gostila V. gimnazija. V projektu poleg naše in zagrebške šole sodelujeta še šoli iz Severne Makedonije in Romunije. Mobilnosti so se ob spremstvu profesorjev udeležili 4 dijaki 2. letnika iz 2. C in 2. E oddelka, ki so aktivno sodelovali na različnih delavnicah in aktivnostih.

Dejavnosti so zajemale različna področja, od fizike, kemije, biologije, matematike, zgodovine, umetnostne zgodovine ter literarne pismenosti. Naši dijaki so na delavnicah aktivno sodelovali, med drugim sta dijaka 2. E oddelka skozi dve delavnici robotike izdelala preprosto robotsko roko in krmilnik ter na koncu dobila funkcionalno robotsko roko, dijakinji 2. C oddelka pa sta skupaj s profesorico biologije izvedli dve delavnici za dijake V. gimnazije ter udeležence iz ostalih držav in se tako seznanili s potekom pouka na njihovi šoli. Profesorji so skozi delovne sestanke izmenjevali številne inovativne ideje in postavljali cilje ter usmeritve za prihodnje delo. Za vse udeležence je bila organizirana ekskurzija v Krapino, kjer smo obiskali Muzej krapinskih neandertalcev, v prostem času pa smo raziskovali mesto Zagreb in obiskali različne muzeje, med drugim Tehnični muzej Nikole Tesle ter Muzej čokolade. Dijaki so imeli priložnost spoznati dijake iz različnih držav, s katerimi so izmenjali svoje izkušnje glede šole, življenja v državi ter stkali tudi prijateljske vezi. Veselimo se naslednje mobilnosti, ki jo bo aprila gostila naša šola. Vse informacije in dosedanje aktivnosti v sklopu projekta si lahko ogledate na uradni spletni strani projekta (www.green-stem.eu) ter spletni strani V. gimnazije (www.petagimnazija.hr/erasmus-green-stem-mobilnost-u-zagrebu-2-dio).

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka