"Predstavitev

Dobrodošli na virtualnem sprehodu po Gimnaziji Vič

Ponosni smo na ustvarjalnost in iskrivost naših dijakov in tudi na njihove dosežke. Obenem pa se zavedamo, da se marsikatera ideja porodi in marsikateri projekt izpelje prav zaradi urejenega okolja in možnosti, ki jih to okolje nudi.

Običajno se osnovnošolci in njihovi starši sprehodijo po svoji bodoči šoli ter skozi predstavitve predmetov in dejavnosti začutijo vzdušje na šoli. Letos pa so razmere drugačne … Zavedamo se, da virtualna predstavitev ne more nadomestiti srečanja v živo, vseeno pa vas vabimo, da se sprehodite po prostorih Gimnazije Vič.

Tudi na stavbo naše šole, ki je že sama po sebi arhitekturno zanimiva, smo ponosni. Vsi si prizadevamo, da šolski prostori ostajajo urejeni, sodobno opremljeni in prijazni do dijakov in zaposlenih. Marsikateri detajl v prostorih šole je plod pobude in idej dijakov, kar dodatno bogati naše skupno okolje.

Sprehod bo bolj prijeten pri celozaslonskem načinu.

Za boljšo orientacijo na virtualnem sprehodu, smo za vas pripravili še kratko predstavitev razporeditve prostorov:

Šola ima štiri etaže, ki so povezane med seboj s tremi stopnišči in z dvigalom. V vsaki etaži so kotički, kjer se dijaki družijo med odmori in po pouku.

S Tržaške ceste skozi glavni vhod vstopite po stopnicah v glavno avlo (II. etaža).

  • I. etaža: učilnice za tuje jezike, velika dvorana s plezalno steno in tribunami, mala dvorana z odrom, fitnes, jedilnica z izhodom v šolski atrij in šolska kuhinja.
  • II. etaža: učilnice za slovenščino, predavalnica, šolski radio, fotokopirni stroj za dijake, svetovalna služba, zbornica in skupne službe pa tudi glavnina dijaških omaric.
  • III. etaža: učilnice za matematiko, informatiko in kemijo, knjižnica ter izhod na teraso.
  • IV. etaža: učilnice za zgodovino, geografijo, sociologijo in humanistiko (filozofijo, psihologijo, glasbo in umetnost), učilnici za fiziko in biologijo ter delavnica za dijaške naravoslovno-tehnične projekte.

Ob Tržaški cesti smo uredili zeleni nasad, na notranji strani je atrij s kolesarnico, za šolo pa igrišče in park. Urediti moramo še najnovejšo pridobitev, še kar precej veliko zemljišče, ki prostor okoli šole lepo zaokrožuje. Ideje za to še zbiramo, morda bodo imeli najboljše prav novi prvošolci.