Dejavnosti

Tekmovanja iz znanja

V zadnjih letih se dijaki naše šole vse bolj množično udeležujejo tekmovanj in na njih dosegajo tudi izjemne rezultate. Tekmovanja so pri različnih predmetih organizirana na načine, ki niso primerljivi, poleg tega pri nekaterih predmetih tekmovanja niso organizirana za dijake vseh letnikov. Izjemno smo ponosni na veliko število dijakov na nekaterih tekmovanjih in na žlahtna priznanja na drugih tekmovanjih, kjer se je zaradi manjšega števila tekmovalcev potrebno še toliko bolj potruditi.

Nagrade in priznanja na državnih tekmovanjih v šolskem letu 2018/19

PodročjeZlataSrebrnaBronasta
ACM RTK 5 17 30
Angleščina (3. letnik) 3 1 3
Astronomija 2 0 13
Biologija 2 6 35
Bober 4 3 158
Cankarjevo (slovenščina) 1 5 12
Finančna matematika 0 3 3
FIT (programiranje) 3 6
Fizika 2 3 10
Fizika Čmrlj 31
Francoščina 0 1 0
Geografija 1 4 13
Kemija 13 13 74
Logika 8 16 88
Matematika 13 23 81
Naravoslovje 1 3 10
Nemščina 0 6 12
Razvedrilna matematika 9 17 56
Sladkorna bolezen 0 1 40
Španščina (3. letnika 0 2 10
Zgodovina 0 2 14
Raziskovalne naloge 2 1 3

Drugi vidni dosežki viških dijakov

Ekipa Gimnazije Vič iz 2. F (Eva Brank, Ema Hočevar, Jaka Suhodolčan, Urban Širca, Nikolina Vulović) je osvojila prvo mesto in zlato priznanje na državnem tekmovanju iz angleščine za dijake drugih letnikov - tekmovali so z avtorskim besedilom in video posnetkom na temo Imagination (mentorja: Blanka Klobučar in Timothy Gallagher).

Ekipa Gimnazije Vič iz 3.a (Zala Jelinčič, Živa Jereb Macur, Katja Kastelec) je osvojila 1. mesto in zlato priznanje na državnem tekmovanju iz kemijskih poskusov za srednje šole.

Dijakinji Maja Puklavec in Alja Banovec sta osvojili glavni nagradi na Mednarodnem natečaju v pisanju haikujev v angleščini v Budimpešti, Madžarska. Dosežki mladih raziskovalcev na državnem tekmovanju.

V drugi krog 53. državnega srečanja so je uvrstilo šest raziskovalnih nalog, ki so jih skupaj z mentorji izdelali dijaki naše gimnazije. Dosegli so odličen uspeh. Dve nalogi sta dosegli zlato priznanje, ena srebrno in tri bronasto.«.

Zlato priznanje so prejeli:

  • Tamara Jarm, 3. b in Deja Juriševič, 3. b z nalogo Sinteza magnetnih nanoverig za dostavo zdravilnih učinkovin pod mentorstvom Gašperja Perneka in doc. dr. Slavko Kralj – Institut Jožef Stefan, Črt Dragar – Institut Jožef Stefan.
  • Matevž Miščič, 4.e z nalogo Široka faza zaznave trkov pod mentorstvom Klemen Bajca.

Srebrno priznanje sta prejela:

  • Laura Novakovič, 4.e z nalogo Odnos Rimokatoliške cerkve do homoseksualnosti pod mentorstvom dr. Matjaža Poljanška.
  • Bronasto priznanje pa so prejeli:
  • Matic Tomaževič, 4.c z nalogo Avtomobil in alternativna energija pod mentorstvom Klemen Bajca,
  • Lucija Karnelutti, 4.f z nalogo Nove tehnologije in družbeni nadzor pod mentorstvom dr. Matjaža Poljanška in
  • Lea Vaupotič, 4.d z nalogo Spremembe v duševnih procesih pri starostnikih pod mentorstvom Majde Šajn Stjepić.

Krkine nagrade in priznanja 2018

  • Ana Babnik in Greta Junger, Gimnazija Vič, mentorici: Neža Grgurevič in Alenka Mozer
  • Miha Pompe, Gimnazija Vič, mentorja: Rok Pestotnik in Alenka Mozer

Udeležba in dosežki na olimpijadah in mednarodnih tekmovanjih

Luka Peršolja je na olimpijadi iz naravoslovja v Lizboni na Portugalskem osvojil srebrno medaljo.

Ema Mlinar je na olimpijadi iz astronomije in astrofizike v Pekingu na Kitajskem osvojila bronasto medaljo, srebrno medaljo pa je osvojila na olimpijadi iz astronomije in astrofizike v Keszthelyju na Madžarskem.

Naša ekipa v sestavi Bor Grošelj Simić, Jakob Schrader in Patrik Žnidaršič je na mednarodnem tekmovanju iz programiranja ACSL v Wayne-u v ZDA osvojila 3. mesto.

Na Genius olimpijadi v New Yorku v ZDA so naši dijaki za raziskovalne naloge osvojili dve zlati medalji (Luka Skeledžija in Kris Flajs ter Arne Klemen Marušič in Matic Jože Grdadolnik), srebrno medaljo (Tadej Strah in Gregor Kržmanc), bronasto medaljo (Andrej Matevc, Aleksander Piciga in Kalina Mihelič) in častno pohvalo (Tamara Jarm in Deja Juriševič).

Naša dijakinja Ana Luetić je skupaj s tremi dijaki iz drugih slovenskih gimnazij sodelovala na lingvistični olimpijadi v Yonginu v Južni Koreji, kjer so osvojili ekipno zlato medaljo.

Jakob Schrader pa je osvojil tudi bronasto medaljo na računalniški olimpijadi v Bakuju v Azerbajdžanu.

Vidnejši športni dosežki

Naši dijaki so postali ekipni državni prvaki na državnem prvenstvu srednjih šol v akrobatiki. Ekipo se sestavljali: Gregor Turk, Matic Muravec, Žan Porenta in Kris Flajs.