Dejavnosti

Tekmovanja iz znanja

V zadnjih letih se dijaki naše šole vse bolj množično udeležujejo tekmovanj in na njih dosegajo tudi izjemne rezultate. Tekmovanja so pri različnih predmetih organizirana na načine, ki niso primerljivi, poleg tega pri nekaterih predmetih tekmovanja niso organizirana za dijake vseh letnikov. Izjemno smo ponosni na veliko število dijakov na nekaterih tekmovanjih in na žlahtna priznanja na drugih tekmovanjih, kjer se je zaradi manjšega števila tekmovalcev potrebno še toliko bolj potruditi.

Nagrade in priznanja na državnih tekmovanjih v šolskem letu 2019/20

PodročjeZlataSrebrnaBronasta
Angleščina (3. letnik) 9
Astronomija 3 3 13
Biologija 20
Fizika (čmrlj) (1. letnik) 24
Geografija 2 6
Informatika Bober 3 2 159
Informatika ACM 6 3 19
Kemija 95
Logika 10 15 69
Naravoslovje 1 4 7
Nemščina (2. in 3. letnik) 8 26
Psihologija 44
Programiranje ZTOKS 3 3
Razvedrilna matematika 3 17 48
Sladkorna bolezen 1 2 26
Slovenščina - Cankarjevo priznanje 1 5 14
Španščina (tretje leto učenja) 14
Zgodovina 23

Vidnejši uspehi dijakov Gimnazije Vič z raziskovalnimi nalogami in uspehi na mednarodnih tekmovanjih

oktober 2019; Krkine nagrade, Novo mesto: štiri Krkine nagrade za raziskovalni nalogi

oktober 2019; zlata medalja in 1. mesto na APCYS tekmovanju v Jakutsku v Rusiji (raziskovalna naloga)

maj 2020; finale »American Computer Science League« programerskega tekmovanja (ZDA): dve zlati medalji in ena srebrna medalja (izvedeno na daljavo)

julij 2020; bronasta medalja na mednarodni kemijski olimpijadi, Turčija (izvedeno na daljavo)

september 2020; bronasta medalja na mednarodni matematični olimpijadi, Rusija (izvedeno na daljavo)

Pa še najvidnejši dosežki iz prejšnjih let

Ekipa Gimnazije Vič iz (Eva Brank, Ema Hočevar, Jaka Suhodolčan, Urban Širca, Nikolina Vulović) je osvojila prvo mesto in zlato priznanje na državnem tekmovanju iz angleščine za dijake drugih letnikov - tekmovali so z avtorskim besedilom in video posnetkom na temo Imagination (mentorja: Blanka Klobučar in Timothy Gallagher).

Ekipa Gimnazije Vič iz 3.a (Zala Jelinčič, Živa Jereb Macur, Katja Kastelec) je osvojila 1. mesto in zlato priznanje na državnem tekmovanju iz kemijskih poskusov za srednje šole.

Dijakinji Maja Puklavec in Alja Banovec sta osvojili glavni nagradi na Mednarodnem natečaju v pisanju haikujev v angleščini v Budimpešti, Madžarska.

Luka Peršolja je na olimpijadi iz naravoslovja v Lizboni na Portugalskem osvojil srebrno medaljo.

Ema Mlinar je na olimpijadi iz astronomije in astrofizike v Pekingu na Kitajskem osvojila bronasto medaljo, srebrno medaljo pa je osvojila na olimpijadi iz astronomije in astrofizike v Keszthelyju na Madžarskem.

Naša ekipa v sestavi Bor Grošelj Simić, Jakob Schrader in Patrik Žnidaršič je na mednarodnem tekmovanju iz programiranja ACSL v Wayne-u v ZDA osvojila 3. mesto.

Na Genius olimpijadi v New Yorku v ZDA so naši dijaki za raziskovalne naloge osvojili dve zlati medalji (Luka Skeledžija in Kris Flajs ter Arne Klemen Marušič in Matic Jože Grdadolnik), srebrno medaljo (Tadej Strah in Gregor Kržmanc), bronasto medaljo (Andrej Matevc, Aleksander Piciga in Kalina Mihelič) in častno pohvalo (Tamara Jarm in Deja Juriševič).

Naša dijakinja Ana Luetić je skupaj s tremi dijaki iz drugih slovenskih gimnazij sodelovala na lingvistični olimpijadi v Yonginu v Južni Koreji, kjer so osvojili ekipno zlato medaljo.

Jakob Schrader pa je osvojil tudi bronasto medaljo na računalniški olimpijadi v Bakuju v Azerbajdžanu.