Dejavnosti

Krožki

Dijaki se lahko vključijo v različne interesne dejavnosti, ki tečejo na šoli. To so krožki, konverzacija v različnih tujih jezikih, fakultativni pouk tujih jezikov in priprave na tekmovanja iz znanja. Pobudo zanje dajo učitelji, dijaki ali starši, vodijo pa jih učitelji, bivši dijaki naše šole in drugi zunanji sodelavci.

Zvičniki

Dijaki Gimnazije Vič vsako šolsko leto z mentorjem pripravijo letopis (angl. yearbook), ki vsebuje podatke o razredih, slike razredov in dijakov, prav tako pa podatke o drugih dejavnostih šole.

Nadaljuj branje »

Letopis

Dijaki Gimnazije Vič vsako šolsko leto z mentorjem pripravijo letopis (angl. yearbook), ki vsebuje podatke o razredih, slike razredov in dijakov, prav tako pa podatke o drugih dejavnostih šole.

Nadaljuj branje »

Fotografski krožek

Fotografija je sodobna vizualna umetnost, ki nam omogoča beleženje trenutkov in jih ohranja v trajnem spominu. Cilj fotografskega krožka je, da bolje spoznamo naše fotoaparate, usvojimo zakonitosti fotografije, posnamemo boljše in lepše fotografije, predvsem pa, da razvijemo občutek za opazovanje ter spoznamo sebe kot ustvarjalca.

Nadaljuj branje »

Matematični krožek

Za pripravo na tekmovanja lahko obiskujete matematični krožek in krožek za logiko. Srečujemo se enkrat tedensko in rešujemo naloge, ki so se kdaj pojavile na kakšnem tekmovanju, pa tudi težje naloge povezane z redno snovjo.

Nadaljuj branje »

GrinVič

Člani krožka GrinVič (eni smo že 4. leto!) skrbimo za šolski vivarij in se imamo FAJN. Seveda morjo živali tud jest, zato jih futramo med glavnim odmorom.

Nadaljuj branje »

Šila

ŠILA, šolska impro liga, je neformalno izobraževanje mladih, osnovano na temeljih gledališke improvizacije. ŠILA hodi po tanki brvi med otroško domišljijo in svetom odraslih, spodbuja ustvarjalnost mladih in njihovo aktivno participacijo.

Nadaljuj branje »

Biotehnološki krožek

V šolskem letu 2011/12 je na naši gimnaziji pričel z delom Biotehnološki krožek. Srečujemo se enkrat tedensko. Naše delo sega na različna področja biotehnologije in mikrobiologije.

Nadaljuj branje »

Angleški knjižni klub

Glavni namen angleškega knjižnega kluba je, da bi dijaki imeli na voljo čim širši nabor angleških leposlovnih gradiv, ki bi jih brali z veseljem in zanimanjem ter na ta način širili svoja obzorja, razvijali bralno zmožnost in krepili samozavest pri uporabi tujega jezika.

Nadaljuj branje »

Angleška promocijska skupina

Angleška promocijska skupina je bila ustanovljena z namenom, da sledi dogajanju na šoli in pod vodstvom mentorjev pripravlja predstavitve o življenju in delu na Gimnaziji Vič v angleščini in slovenščini.

Nadaljuj branje »

Programerski krožek

Krožek prgoramiranja ima na naši šoli že dolgo tradicijo. Vodita ga bivša dijaka Gimnazije Vič. Na njem lahko delamo kar želimo, od računalniških igric do spletnih strani in še mnogo več.

Nadaljuj branje »

Prva pomoč

Dijaki Gimnazije Vič že vrsto let sodelujemo z Območnim odborom Rdečega križa Ljubljana v programu "Samo eno življenje imaš". Gre za vzgojno-preventivne delavnice na temo prva pomoč in varnost v cestnem prometu. Program delavnic se vsako leto zaključi z lokalnim, regionalnim in državnim tekmovanjem osnovnošolskih ekip Prve pomoči, pri katerem aktivno sodelujemo tudi naši dijaki. Za prostovoljno delo smo s strani Mestne občine Ljubljana in Območnega Združenja Rdečega Križa 10.9.2011 pridobili Gimnaziji Vič Priznanje za družbeno odgovornost.

Člani srednješolske ekipe Prve pomoči na Gimnaziji Vič se redno srečujemo. V svoje vrste vabimo vse dobrovoljneže, ki bi radi izpopolnjevali znanja s področja prve pomoči.

Pevski zbor

Na Gimnaziji Vič deluje mešani pevski zbor, ki ga sestavljajo dijakinje in dijaki od prvega do tretjega letnika. Zbor z bogatim izborom pesmi različnih stilov in obdobij ustvarja raznolik pevski repertoar. Nastopa na vseh šolskih prireditvah, izvaja samostojne, tematsko obarvane nastope, ob koncu šolskega leta pa pripravi celovečerni letni koncert. Zbor vodi dr. Marija Mihevc.

Šolski radio

Zmerna, nepretenciozna želja oblikovanja žanrsko pestrega in dovolj kvalitetnega glasbenega programa, pred jutranjim začetkom pouka in med glavnim odmorom.

Naloge ob posebnih priložnostih: glasbena spremljava labodjega speva dijakov četrtega letnika ob zaključku pouka, glasbena oprema ob informativnem dnevu in drugih posebnih priložnostih.

Sodelavci: vsi, ki želijo predvajati glasbo in se držijo dogovora o iskanju žanrsko pestrega kompromisa med kvaliteto in širšo popularnostjo.

Glasba, ki se ne vrti na valovih Radia Vič: turbo folk in narodnozabavna glasba podalpskega, balkanskega ali kakršnega koli drugega tovrstnega porekla.

Govorne oddaje zaželene, vendar bolj na redke čase realizirane.

Novi sodelavci z idejami, ki bi popestrile naš radio, lepo vabljeni!

Mentor: Anže Perne

Debata

Debatni krožek deluje na Gimnaziji Vič od leta 1997. V okviru krožka razpravljamo, se učimo kulturnega in argumentiranega dialoga, hodimo na debatna tekmovanja. Naši debaterji so bili že državni prvaki, nekateri pa so tudi bili v slovenski ekipi, ki je nastopala na svetovnem debatnem tekmovanju.

Mentor: Edin Saračević